Over Ons

Over Leo Athletics

Dé Voetbalschool

Leo Athletics is de voetbal-academy van voetbalvereniging Ac Amsterdam. De taak- en marktactiviteiten van zowel de vereniging als de academy vormen één geheel. Hiermee creëren we een hybride organisatie om de continuïteit van de vereniging te waarborgen. Met de keuze van deze organisatievorm staat de begeleiding en ontwikkeling van de speler centraal.

Onze missie: de academy van Amsterdam te zijn voor ambitieuze voetballers die zich optimaal willen ontwikkelen door professionele begeleiding.

Door het individu voorop te stellen wordt zijn of haar ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht.

Tijdens de wedstrijden georganiseerd door de academie vindt professionele coaching plaats op onder andere wedstrijdmentaliteit, tactisch inzicht en positiespel.

Onze aanpak!

Met de academy besteden we veel aandacht aan specifieke verbeterpunten en ontwikkeling van het individu. Het is een aanvulling op de jeugdopleiding en het technische kader van de vereniging. Met de professionele insteek van de academy brengen we de vereniging en spelers naar een hoger niveau.
Dit in tegenstelling tot het beleid en visie van veel andere verenigingen waar teamfuncties en taken veelal gericht zijn op competitiewedstrijden en er weinig aandacht is voor het individu.
Leo Athletics is een open organisatie die ook leden van andere verenigingen op een hoger niveau wil brengen. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige trainingen aan in een andere omgeving. Hierdoor zullen ook spelers van andere verenigingen zich bij ons snel ontwikkelen tot een betere voetballer.
De continuïteit van de academy is gewaarborgd, omdat het onderdeel is van Ac Amsterdam. Dit betekent dat er op een vaste locatie getraind wordt en er géén sprake is van concurrentie of belangenverstrengeling. Alle faciliteiten en materialen van de vereniging worden ter beschikking gesteld aan de academy, waardoor we structuur en kwaliteit kunnen bieden. Wij zijn niet afhankelijk van samenwerkingsovereenkomsten en kunnen daardoor onafhankelijk en in het belang van spelers handelen en functioneren.

Aandacht voor de individu 95%
Techniek 90%
Behendigheid 98%
Discipline 100%
Voetbalschool

Instroomniveaus

De academy kent twee niveaus namelijk de doorstroom/recreatieteams en de prestatieteams. Het verschil zit in de intensiteit van de trainingen en de samenstelling van de groepen. Is een speler nog niet op het niveau van het prestatieteam dan kan hij of zij vanuit het doorstroomteam doorgroeien naar het prestatieteam. Met de spelers zullen leerdoelen worden besproken. De spelers zullen in hun ontwikkeling professioneel worden begeleid om hun leerdoelen mogelijk te maken.

Door proeftrainingen aan te bieden kunnen spelers als ouders op ongedwongen manier kennis maken met de visie en methodiek van de academy.
Een positieve ervaring kan ook leiden tot een overstap naar de club AC Amsterdam.

Training, Teambuilding and Fun

Zomerkamp

Jaarlijks wordt er een zomerkamp georganiseerd. Doel hiervan is kinderen met veel plezier voor te bereiden op het nieuwe voetbalseizoen. Daarbij kunnen kinderen kennismaken met de voetbalacademie en raken daardoor mogelijk enthousiast om de voetbalopleiding te gaan volgen.

Winkelwagen
Scroll naar top