Trainingen en oefenwedstrijden

Trainingsdagen en tijden
De groepstrainingen vinden gedurende het reguliere seizoen
(01 augustus t/m 15 juni) plaats op woensdagen en zondagen.
In verband met het Coronavirus is Sportpark de Eendracht gesloten en wordt er voorlopig alleen op de vrijdag getraind.
2012 t/m 2015 16:30uur
2008 t/m 2011 17:30uur
2005 t/m 2007 18:30uur

Oefenwedstrijden
Een meerwaarde voor de ontwikkeling van de spelers is de samenstelling van de academyteams met talenten van zowel Ac Amsterdam als van andere verenigingen. De teams van de academy spelen regelmatig oefenwedstrijden, deze vinden veelal plaats op woensdagen en zondagen.
Om voor te bereiden op het volgende seizoen kijken we naar verschillende partijvormen zoals: 6:6/8:8/11:11. Hierdoor zijn spelers al gewend om op een groter veld te spelen. Een extra bijkomstigheid van de academy is dat voetballers steeds opnieuw worden uitgedaagd doordat ze met andere spelers trainen en wedstrijden spelen dan bij hun vereniging. Leo Athletics Academy heeft velden, materialen en kwalitatief goede trainers tot haar beschikking.

Leerdoelen
Met elke speler worden leerdoelen besproken waar vervolgens op de academy veel aandacht aan wordt besteed.
De leerdoelen die de spelers bij de opleiding van de academie krijgen zijn in het kort het verbeteren van de functionele voetbaltechniek, het tactisch inzicht en mentale weerbaarheid. Daarbij wordt op wedstrijd gerichte elementen, kracht/conditie en stabiliteit getraind. Een speler die zich verder wil ontwikkelen zal op al deze onderdelen moeten trainen.
De groepsgrootte bedraagt maximaal 10 personen.

Individueel en kleine groepstrainingen
Naast de groepstrainingen bieden we ook de mogelijkheid om in kleinere groepen (maximaal 4 personen) of individueel te trainen. De inhoud van de trainingen bevatten onderdelen die wedstrijd gericht zijn zoals: baas over de bal worden, voetenwerk verbeteren, basistechniek verbeteren, dribbelen, drijven, passen, trappen, aanname, kappen, draaien, controleren, domineren, koppen, partij- en wedstrijdvormen, afwerken op doel, conditie/kracht en stabiliteit. Bij de kleine groepen worden spelers ingedeeld op basis van leeftijd en niveau.

Toelichting:
Doormiddel van een totale balcontrole met een perfecte techniek uit elke wedstrijdsituatie het maximale rendement kunnen halen. Waarbij de wedstrijd altijd het uitgangspunt is.
Het functioneel maken van de methodische technieken en toepassen in unieke 1:1 wedstrijdvormen met toenemende weerstanden zoals je die in de wedstrijd ook tegen komt. Als dit beheerst wordt zullen we overgaan naar 1:2 en zelfs meerdere verdedigers leren passeren en domineren.
Wegdraaien bij een tegenstander en/of van richting veranderen d.m.v. diverse kapbewegingen waarbij de tegenstander van elke kant kan komen en je dus meerdere technieken moet kunnen beheersen. Hierbij zal ook je coƶrdinatie goed moeten zijn.
Het trainen van het duel 1 tegen 1 (1:1), om te kunnen domineren over je tegenstanders; het aanleren van veel schijn- en passeerbewegingen om meerdere tegenstanders te kunnen passeren. Uiteraard wordt dit verder uitgebouwd naar 2:2 en overtal situatie.
Enkelvoudige en meervoudige schijnbewegingen, maar ook combinatiebewegingen aanleren zodat je in elke situatie je tegenstander kunt passeren.
Doordat wij een groot aanbod van technieken snel en goed aanleren, worden de spelers baas over de bal. Het controleren van de bal zorgt voor veel zelfvertrouwen bij de spelers/speelsters. De spelers zullen hierdoor in diverse situaties steeds makkelijker voor een juiste oplossing kiezen.

Keepersopleiding
Onze keepers opleiding NTK vormt een aanvulling op de bestaande keeperstraining of invulling van ontbrekende keeperstrainingen en kan dus een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de keeper/keepster bij hun eigen club. We besteden aandacht aan de basistechnieken en tactieken van het keepersvak en al zijn facetten. Daarnaast worden voor keeperstrainingen vaak aanvallers gevraagd om ze te confronteren met doelgerichte spelers. Zo creƫren we voor keepers als aanvallers wedstrijd echte situaties.

De spelers/keepers leren sneller als ze veel plezier hebben en uitgedaagd worden. Door de spelers in diverse oefenvormen, spel- en wedstrijdsituaties te brengen, uiteraard op hun eigen niveau, worden ze continu opnieuw geprikkeld door de vele variatie binnen onze methode. Waarin ze zonder het te merken eindeloos veel herhalen en zeer snel leren.